Винен кебаб/ Wine kebap
Въведение/ Introduction
Виното не ми е слабост, но в комбинация със свинско е УХААА!/ Wine is not one of my favourites, however in combination with pork it's WOW!
Материали/ Materials
Накълцано свинско/ Chopped pork
Лук/ Onion
Червена чушка/ Paprika
Сол/ Salt
Черен пипер/ Black pepper
Дафинов лист/ Bay leaf
50-100 мл. червено вино/ 50-100 ml red wine
Една лъжица доматено пюре/ A spoon of tomatoe puree ... може и повече/ it could be more
Масло/ Butter
Картофи или ориз/ Potatoes or rise
Тиган/ Pan or wok
Приготвяне/ Procedure
1. Разтопете маслото и запържете нараязаните на ситно лук и чушка докато лукът започне да ви "чезне"./ Melt the butter and fry the the chopped onion and the chopped paprika until the onion looks transparent.
2. Прибавете свинското и пържете, докато водата отделена от продуктите се изпари./ Add the pork and fry until the water released by the products evaporates.
3. Прибавете виното и дафиновия лист и гответе още 5-10 минути./ Add the wine and the bay leaf and cook for 5-10 minutes more.
4. Прибавете една лъжица доматено пюре и гответе още 1-2 минути./ Add a spoon of tomatoe pureee and cook for 1-2 minutes more.
5. Прибавете сол и пипер и сервирайте с ориз или варени картофи. / Add salt and pepper and serve with rise or boiled potatoes.
Резултати/ Results
Обсъждане/ Discussion
Нямам какво да кажа ... \ I have nothing to say ...
Bon Appétit!
Благодарности/ Gratitudes
Да е жив и здрав братовчед ми Никола, който ми напомни за съществуването на това ястие ... / Long live my cousine Nikola who reminded me for the existence of this dish ...
Литература/ References
форумът на bg-mamma/ bg-mamma forum
For good cooking you need patience for the waiting steps ... some precision for the measuring, mixing, pouring, heating, freezing etc ... knowledge in basic (Bio)physics helps ... and imagination is a must ... Things an avarage (molecular) biologist has been trained for at least 3-4 years depending on the country ...
No comments:
Post a Comment