Tuesday, October 12, 2010

Wine kebap

Винен кебаб/ Wine kebap

Въведение/ Introduction

Виното не ми е слабост, но в комбинация със свинско е УХААА!/ Wine is not one of my favourites, however in combination with pork it's WOW!

Материали/ Materials

Накълцано свинско/ Chopped pork
Лук/ Onion
Червена чушка/ Paprika
Сол/ Salt
Черен пипер/ Black pepper
Дафинов лист/ Bay leaf
50-100 мл. червено вино/ 50-100 ml red wine
Една лъжица доматено пюре/ A spoon of tomatoe puree ... може и повече/ it could be more
Масло/ Butter
Картофи или ориз/ Potatoes or rise
Тиган/ Pan or wok

Приготвяне/ Procedure

1. Разтопете маслото и запържете нараязаните на ситно лук и чушка докато лукът започне да ви "чезне"./ Melt the butter and fry the the chopped onion and the chopped paprika until the onion looks transparent.
2. Прибавете свинското и пържете, докато водата отделена от продуктите се изпари./ Add the pork and fry until the water released by the products evaporates.
3. Прибавете виното и дафиновия лист и гответе още 5-10 минути./ Add the wine and the bay leaf and cook for 5-10 minutes more.
4. Прибавете една лъжица доматено пюре и гответе още 1-2 минути./ Add a spoon of tomatoe pureee and cook for 1-2 minutes more.
5. Прибавете сол и пипер и сервирайте с ориз или варени картофи. / Add salt and pepper and serve with rise or boiled potatoes.

Резултати/ Results

Обсъждане/ Discussion
Нямам какво да кажа ... \ I have nothing to say ...

Bon Appétit!

Благодарности/ Gratitudes

Да е жив и здрав братовчед ми Никола, който ми напомни за съществуването на това ястие ... / Long live my cousine Nikola who reminded me for the existence of this dish ...

Литература/ References

форумът на bg-mamma/ bg-mamma forum

No comments: