Мързелив тиквеник/ Lazy tikvenik ... or pumpkin pie
Въвдени/ Introduction
Чакайте обсъждането .../ Wait for the discussion ...
Материали/ Materials
Кори за баница/ Pie pastry
Настъргана тиква/ Grated pumpkin
Захар/ Sugar
Мед/ Honey
Вода/ Water
Масло/ Butter
Расителна мазнина/ Vegetable oil
Приготвяне/ Procedure
1. Поставете няколко кори за баница в намаслена тавичка/ Place few layers of pie pastry in a oiled baking dish
2. Разпределете настърганата тиква, която предварително е била смесена със захар, мед и растителна мазнина/ Spread the grated pumpkin which has been mixed with sugar, honey and vegetable oil in advance
3. Поставете още няколко кори за баница/ Place few more layers of pie pastry
4. Сгорещете расителна мазнина и масло и полейте тиквеника/ Heat vegetable oil and butter and pour ove the tikvenik
5. Опечете/ Bake
6. Опеченият тиквеник се залива с сироп от захар, мед и вода ... по-малко вода/ Flood the baked tikvenik with a syrup made of sugar, honey and water ... less water
7. Ако може да дочакате сервирайте тиквеника студен/ If you can wait serve the tikvenik cold
Резултати/ Results
Обсъждане/ Discussion
Мързелив е, защото корите се купуват от магазина ... и както е казал някой си "Яж бе, Ваньо, яж бе, тиквеник!"/ It's lazy because you buy the pastry from the grocery store ... and as someone has said "Eat Vanyo, eat, tikvenik" (it is a word game because in Bulgarian tikvenik means the upper described dish and also it can be used to call somedy pumpkin-head, stupid)
Bon Appétit!
Литература/ Literature
Спомени ... и немързеливият вариант го знаем .../ Memories ... I know the non-lazy variant as well ...
For good cooking you need patience for the waiting steps ... some precision for the measuring, mixing, pouring, heating, freezing etc ... knowledge in basic (Bio)physics helps ... and imagination is a must ... Things an avarage (molecular) biologist has been trained for at least 3-4 years depending on the country ...
No comments:
Post a Comment