Sunday, October 24, 2010

Eskembi corbasi

Шкембе чорба/ Tripe soup ... or in Turkish Eskembi corbasi

Въведение/ Introduction

"А шкембето люто, горещо ми е най-любимото нещо, сутрин и вечер шкембенце яж, засища, дава кураж ... "/ "And the tripe soup spicy, hot it's my favourite thing, eat tripe soup for breakfast and for dinner, it fills, it gives courage ..."

Материали/ Materials

Шкембе/ Tripe
Масло/ Butter
Мляко/ Milk
Червен пипер/ Paprika powder
Оцет/ Vinegar
Чесън/ Garlic

Приготвяне/ Procedure
1. Сварете шкембето във вода/ Boil the tripe in water
2. Запържете червения пипер в масло/ Fry the paprika in the butter
3. Прибавете млякото към маслото/ Pour the milk to the butter
4. Прибавете шкембето, заедно с водата във врящото мляко и ... това е!/ Add the tripe together with the water to the boiling milk and ... that's it!
5. Подправя се с оцет с нарязан на ситно чесън и лют пипер./ Spice it with vinegar containing chopped garlic and hot pepper.

Резултати/ Results



5.2.11



Дискусия/ Discussion

Колкото повече чесън, толкова по-добре./ The more the garlic, the better.

Bon appetit!

No comments: