Saturday, October 16, 2010

Meatloaf Stephanie

Руло Стефани/ Meatloaf Stephanie

Въведение/ Introduciton

без въведение/ ... no introduction

Материали/ Materials

кайма/ mince
яйца - едно сурово и две сварени/ eggs - one fresh and two boiled
чубрица/ savory
сол/ salt
галета/ bread crumbs
лук/ onion
магданоз/ parslay
сварени моркови/ boiled carrots
кисели краставички/ pickles

Приготвяне/ Procedure
1. Смесете и омесета каймата с прясното яйце, чубрицата, солта, галета, ситно нараязания лук и наряазния магданоз. Оставете да престои за около 10 минути. / Mix and knead the mince together with the fresh egg, the savory, the salt, the bread crumbs, the chopped onion and the cut parslay. Let it stay for about 10 minutes.
2. Сплескайте каймяната смес до 1-2 см дебелина върху алуминиево фолио. / Flatten the mince mixture upto 1-2 cm tick layer over a piece of alominium foil.
3. Поставете нарязаните яйца, моркови и кисели краставички в единия край на пластта кайма. / Place the cut eggs, carrots and pickles at one end of the mince layer.
4. Повдигнете фолиото и бавно и внимателно оформете руло. / Lift the foil and slowly and carefully form a loaf.
5. Поставете в тава и добавете някакви зеленчуци около рулото. Добавете малко вода. / Place in a pan and spread some vegetables around. Add some water.
6. Опечете рулото, като 10 минути преди да е готово поръсете със сирене./ Bake the meatloaf and 10 minutes before it is ready spread some cheese over it.

Резултати/ Results


Обсъждане/ Discussion

Много добро .../ Very good ...

Bon Appétit!

Литература/ References
1. Спомени/ Memmories
2. http://www.receptite.com/recepta.php?r=2877 - he/ she preheats the oven, I didn't

No comments: